15 tips du kan bruge når du vil forbedre dig!

Når du skal forbedre dig er det vigtigt at du gør status over, hvor du har været og hvor du er i forhold til din individuelle udvikling som fotograf. Hvad enten du bare tager billeder for sjov eller ligefrem stræber efter at blive professionel er det altid en god ide omkring nytår at se tilbage på dine bedste fotos i det forgangene år, og vurderer dine fremskridt, og hvor du har brug for at gøre et ekstra stykke arbejde. Det er det vigtigste, der gør at vurderingen af dine bedste billeder fra årets løb er en så værdifuld øvelse. Det giver dig mulighed for at være ærlig over for dig selv om, hvad du kunne lide og hvad du ikke kunne lide. Herefter kan identificere de områder du er blevet bedre til. Og hvad du gerne vil blive endnu bedre til.

1. Tidligere fejltagelser: accepter dem og lær af dem

Det er alt for let at feje fejltagelserne ind under gulvtæppet og forsøge at glemme alt om dem. Den smertefulde sandhed er, at vores fejl er hvad, der giver os de bedste muligheder for at forbedre os. Mens jeg ved slutningen af året, nyder min succes, ligesom jeg gør i løbet af året, gennemgår jeg de ting, der ikke har fungeret. Jeg prøver hele tiden at spørge mig selv: “Hvorfor gik det ikke som forventet?” og ” Hvad kan jeg gøre anderledes for at få et bedre resultat? “Hvis du ikke er god til at føre en mental huskeliste over ting du skal at lære eller forbedre, så brug en notebog til det.

2. Styrker: Identificer og arbejd videre med dem

Hvis du delte fotos med andre i 2011, du var stolt af og som gjorde indtryk, så se nærmere på dem og spørg dig selv: “Hvorfor?” Sæt dine evner under lup for at finde ud af hvor du er stærkest teknisk og/eller kreativt. Ved at gøre det kan du finde ud hvad du skal arbejde på for at komme videre, når du kommer til punkt 5 på denne liste.

3. Feedback: Bliv tykhudet

Jeg skal være den første til at indrømme, at det er virkelig svært at tage imod feedback, men det er vigtigt at blive tykhudet når du skal tage imod feedback, du ikke kan lide at høre. Udnyt foto forums til at få feedback på din fotografering. Hav et åbent sind, når andre kommenterer de billeder, som du mener, er de dine bedste skud og dem du ved har fejl. Vær ikke bange for at påpege mangler du er klar over og bede om ideer til, hvordan man kan forbedre dem. Ikke alle foto forums er lige gode. Find et foto forum med medlemmer, der er både amatører og professionelle. Foto forum er som læger, opsøg en du respekterer og finde nyttige.

4. Inspiration: Find den!

Der er sikkert en grund til at du er begyndt at fotograferer. Undersøg hvorfor og udforske kilden til din interesse. Find ud af hvilke fotografer, der matcher din fotografiske smag og undersøg deres arbejde. Få fuldt udbytte af internettet. De store moderne fotografer er kun en Google-søgning væk, og nye fotografer kan let findes på Flickr, bloggere refererer konstant til fotografer de er under indflydelse af og der findes nu podcasts om fotografering. Jeg vil også varmt anbefale at gøre brug af dine lokale museer, hvor du kan finde inspiration fra malere og billedhuggere. Jo mere man ser jo mere vil du opdage.

5. Nye teknikker: Lær, prøv og behersk det

Når du vurderer dine svagheder, styrker og inspirationskilder, så udfærdig en liste over teknikker, du gerne vil blive bedre til eller lære. Der er altid plads til forbedringer. De store mestre er evighedsstuderende ud i kunsten. Hvis din listen er lang så udvælg dig en top 5 over teknikker, du gerne vil lære og mestre i 2012.

6. Læs! Læs! Læs!

Du kan afkorte den tid det tager at forbedre dine fotografiske evner, ved at læse så meget som du kan om de teknikker, der interesserer dig. Som tiden går, vil mere og mere information nu være online, men glem ikke de ressource du kan finde på tryk. Der er mange bøger vedrørende dit interesseområde. Tal med fotografer du respekterer og spørg, hvilke bøger de anbefaler. Når du læser blogs om fotografering så hold øje med indlæg, der omhandler anmeldelser og anbefalet læsning.

7. Øvelse, Øvelse, Øvelse

Den sikre måde at forbedre sig på er ved at øve sig. Prøv, prøv og prøv igen. Øv dig for øvelsens skyld. Fortsæt med at tilføje færdigheder til dit repertoire. Når du mener du har fået styr på det du har lært, så forstærk det ved med jævne mellemrum, at indarbejde det i din mere hverdagsagtige fotografering.

8. Benyt dig af det du har lært på en rejse

Rejser, selv de mere hverdagsagtige som familiebesøg, kan have en stor motivation. Turer er koncentreret omkring tidspunkter og giver dig et incitament til at tage dig tid til at lære og beherske nye teknikker. Hertil kommer der, at vi efter en tur alle har lyst til at dele det vi har fotograferet med familie og venner. Dette er et godt tidspunkt til at vise de nye færdigheder frem, som du har integreret i dit fotografiske arbejde.

9. Hold øje med dine fremskridt: Se på dine tidligere fotos

Du behøver ikke vente til slutningen af året med at evaluere dit tidligere arbejde. Undersøg fra tid til anden i løbet af året dit tidligere arbejde. Dette vil gøre dig opmærksom på de områder du skal forbedre dig på og endnu vigtigere vil det afslører de fremskridt, du har foretaget. Afhængigt af din indsats og hvor tit du fotografere vil du være i stand til at se en forbedring i løbet af få måneder, hvis ikke uger.

10. Hav det sjovt og bliv ikke afskrækket

Du må ikke glemme at have det sjovt. Fotografering handler lige så meget om oplevelsen, som det handler om at realisere det endelige produkt. Nyd dine bestræbelser på at forbedre din fotografering og bliv ikke afskrækket. Hvis du bliver frustreret så tag en pause og/eller snak med andre om din situation, det kan jo være de har nogle råd, der kan hjælpe dig tilbage på sporet. I jagten på at forbedre dig som fotograf kan du deltage i Photowalks, fototure og workshops. Alle disse aktiviteter vil bringe dig i kontakt med fotografer med forskellig baggrund og erfaring, hvilket giver dig yderligere mulighed for ikke bare at lære, men også have det sjovt.

11. Billedbehandling

Når du redigerer dine billeder, og udvælge de bedste billeder fra et sæt af billede, skal du lære at adskille dine billeder fra fotooptagelsen. Uvægerligt vil enhver fotograf huske det øjeblik, da de tog et foto eller det de måtte igennem for at tage fotoet og blive samtidig følelsesmæssigt involveret. Ens personlige oplevelser og rejser tilføjer en masse til betydningen af et billede for dig som fotograf. Men ofte er det ikke det, som den der skal se på dem på senere oplevere. Den der ser billeder ser en visuel repræsentation af et meget kort øjeblik, som regel uden sammenhæng og uden at vide mere om det arbejde, der ligger bag for at få netop det foto eller den følelsesmæssige betydning bag disse billeder. At lære at se gennem den mængde af følelsesmæssige investering vil give dig mulighed for mere klart at evaluere og redigere dit arbejde.

12. Følg en fotohelt

Vi lever i en tid hvor de sociale medier giver både amatører og professionelle fotografer mulighed for let at kunne følges på Twitter, Facebook og Google +. Følg dine fotohelte via sociale medier. Hvis du finder en fotograf, som du er inspireret af, så læg mærke til deres filosofi omkring deres fotografering, indflydelser, anbefalet læsning, brug deres indflydelse til at hjælpe dig med at blive bedre og definere sig selv som en individuel fotograf snarere end en klon.

13. Professionel kritik og Workshops

Mens internettet stiller gode gratis eller næsten gratis online-ressourcer til rådighed, kan intet dog matche en-til-en instruktionen fra en professionel fotograf. Efterhånden som du bliver bedre som fotograf, kan det betale sig at få personlig vejledning og rådgivning fra en professionel til at hjælpe dig med at opnå dine mål. Uanset om dit mål er at kunne fotografere specifikke motiver, eller finde nye måder at tænke kreativt, lære specifikke software eller bliver mere teknisk dygtige med dit kamera, private workshops eller kritik sessioner, kan forbedre dig på en hurtig måde.

14. Find en mentor

Find en på et højere niveau end dig som kan vejlede dig og tage ud og fotografere sammen med dig. En mentor kan være en nær ven, en bekendt eller en professionel fotograf. I arbejdet med en mentor, får du direkte personlig feedback på spørgsmål, ideer og løsninger, som du måske aldrig har tænkt på at spørge om i online forums og du får et tættere kammeratskab med en, du kender og respekterer.

15. Inspiration + Uddannelse = eBooks

I de sidste par år har der været en renæssance i en verden af selv-udgivelse, og flere fotografer har benyttet sig ved at udgive e-bøger i form af PDF-filer, ePub filer og mobile applikationer. eBooks er langt mere omfattende end blogs og er et godt alternativ til traditionelle bøger, da de kan indeholde interaktivitet du måske mere er vant til at se på en hjemmeside. eBooks er ofte skrevet med fokus på specifikke emner og teknikker og kan være en stor ressource til at lære dig med at forbedre dig som fotograf.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *